Steeds meer Oosterlingen steken de handen uit de mouwen voor een schone wijk. Jij ook? Hoe leuk is het om eens (nader) met elkaar kennis te maken? Daarom wordt vier keer per jaar een Afvalborrel van Oost georganiseerd, met een hapje en een drankje en vooral een heleboel gezelligheid. Voor plandelaars, containeradoptanten, beheerders van poepzakjesdepots en alle andere bewoners die zich inzetten voor een Schoon Oost. Tijdens de borrels worden ervaringen en tips uitgewisseld, maar gaat het vooral ook over andere gedeelde interesses. 

Afvaltrofee
Als plandelaar of containeradoptant kom je heel wat tegen op straat. Van een complete huisraad naast de container kijkt niemand in Oost nog op. Ook de vele blikjes, sigarettenpeuken, aangevreten broodjes shoarma en lachgasballonnen bieden inmiddels een vertrouwde aanblik. Soms vind je écht merkwaardige dingen. Een setje speelgoedhandboeien bijvoorbeeld, of een glimmende pannenset. En je staat er verbaasd van hoeveel schoenen en kledingstukken er tussen de struiken zwerven. 
Op de afvalborrel maken ze er een wedstrijdje van: de vreemdste vondst wordt beloond met de Afvaltrofee, een wisselprijs gemaakt van – hoe kan het ook anders – zwerfafval. Begin 2023 werd de trofee voor het eerst uitgereikt. De gelukkige winnaar is containeradoptant Miranda Duchenne, die op een heus kunstgebit was gestuit. Elke borrel wordt er opnieuw een verkiezing gehouden. 

Data en locatie

  • Vrijdag 1 september van 15.00 tot 18.00 uur: Dieselstraat (bij de vijver tegenover de Lidl). Eerst een uurtje plandelen, daarna borrelen
  • Vrijdag 23 november van 15.00 tot 18.00 uur bij Buurtwerkplaats De Buren, Parallelweg 403 (achter het station)
  • Vrijdag 15 december van 15.30 tot 18.00 op het Van 't Hoffplein.

Aanmelden
In verband met de inkopen is het fijn als je uiterlijk twee dagen van tevoren laat weten dat je erbij wilt zijn. Dat kan via afvalcoach Natascha (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06–23605361).