Op verschillende plekken in de wijk staan containers waarin oud brood wordt ingezameld. Zo voorkomen we dat bewoners teveel brood aan de vogels voeren. Want de ratten eten graag mee! Ratten leven hoofdzakelijk van etensresten die ze op straat aantreffen, waaronder het brood dat bewoners voor de vogels strooien. Vaak blijft het niet bij kruimels, maar worden er hele broden neergegooid. Hoe minder eten er op straat en langs de waterkant te vinden is, hoe onaantrekkelijker de wijk voor ratten en ander ongedierte is. 

De broodinzameling zorgt niet alleen voor een schonere wijk en minder rattenoverlast, het levert ook nog iets op. Jouw oude boterhammen, croissantjes, pitabroodjes, stokbroden en andere broodsoorten worden namelijk gecomposteerd. En compost is weer goed voedsel voor de plantjes op je balkon of in je tuin.

Waar staan de broodtrommels?

  • Boerhaavelaan 79, bij het wijkhuis (tijdens openingstijden van het wijkhuis). Geadopteerd door DOCK.
  • Snelliussingel, bij de ondergrondse containers tussen de Van Swindensingel en de Voltastraat (ter hoogte van het bruggetje naar de Swammerdamsingel). Geadopteerd door Theo.
  • Singel 5, bij basisschool De Singel (vanaf even voor aanvang tot even na sluiting van de schooldag). Geadopteerd door de school.
  • Hoek Buijs Ballotsingel - Pascalstraat, ter hoogte van Buijs Ballotsingel 47. Geadopteerd door Astrid.


Weet je een geschikte plek voor een poepzakjesdepot en zou je die willen adopteren? Laat het weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..