Tussen maart en november kun je elke eerste maandag van de maand tussen 18.00 en 20.00 uur je grofvuil langsbrengen bij het mobiele inzamelpunt op het Van 't Hoffplein. Onder grofvuil wordt verstaan: alles wat te groot is voor de afvalcontainers en wat niet gescheiden kan worden ingeleverd. 

Data 2024
4 maart 2024
1 april 2024 (Pasen)
6 mei 2024
3 juni 2024
1 juli 2024
5 augustus 2024
2 september 2024
7 oktober 2024
4 november 2024

Natascha, de afvalcoach van Oost, is er om al je vragen over afvalscheiding te beantwoorden. 

Aanlevervoorwaarden
Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat je het grofvuil al vóór 18.00 uur op het inzamelpunt achterlaat. Ook kunnen bepaalde soorten afval niet in de grofvuilwagen worden gegooid, zoals tuinafval, matrassen, puin, steen, zand, asbest, klein chemisch afval en elektrische apparaten. Restafval kun je gewoon kwijt in de ondergrondse afvalcontainers.

Op de inzamellocatie worden materialen als kunststof, metaal, papier en hout apart ingenomen. Houd hier s.v.p. rekening mee als je het komt brengen door het zelf ook zo veel mogelijk apart te houden.

En op andere dagen?
Op alle andere dagen, met uitzondering van zondag, kun je grofvuil zelf naar de milieustraat van Irado brengen (vergeet niet je milieupas mee te nemen!). Ben je niet in staat om op eigen gelegenheid naar de milieustraat te komen, dan kun je een ophaalafspraak met Irado maken, op 010-2621000 of online

Hulp nodig?
Heb je veel grofvuil of zware dingen die je niet alleen kunt tillen, vraag dan of wijkgenoten je willen helpen. Je kunt je hulpvraag ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan kijken we wat we voor je kunnen doen. 

Initiatief
De mobiele grofvuilinzameling in de wijk is een idee van wijkbewoners en wordt ondersteund door Buurtwerkplaats De Buren en Irado.