facebook  twitter  youtube instagram

De ‘pipowagen’ van Stichting De Buren van Oost verhuist op donderdag 13 februari van de Dieselstraat naar de Parallelweg, waar hij naast De Buurtwerkplaats wordt geplaatst. Afgelopen week zijn de vrijwilligers van De Buurtwerkplaats alvast begonnen met het ontmantelen van het vlonder en de overkapping. De wagen zelf zal dienst blijven doen als een van de openbare ontmoetingsplaatsen in Oost. Partners in de wijk, zowel bewoners als instellingen, kunnen er op de nieuwe locatie in overleg gebruik van blijven maken om activiteiten te organiseren. De wagen is uitgerust met een keuken en is voorzien van elektra en water.

De vaste ontmoetingsmomenten die in en om de wagen plaatsvonden, worden door de wijkbewoners zeer gewaardeerd en worden daarom voortgezet. De wekelijkse Buurthap op maandagavond en de Buurtkoffie met tai chi op vrijdagmorgen blijven vast onderdeel van het activiteitenprogramma van Oost. De Buurthap wordt voorlopig in De Peperklip gehouden en de Buurtkoffie is vanwege de winterse temperaturen enige tijd verhuisd naar het Huis van de Wijk Oost. Zodra het weer het toelaat, zal de koffie weer in de buitenruimte worden geserveerd.

De organisatie en begeleiding van de activiteiten worden eerdaags officieel overgedragen aan Kari Kolstrup en Talitha Hoyer van Sterk in Company, twee inmiddels bekende gezichten in Oost. De afgelopen maanden hebben zij al waargenomen voor initiatiefnemer Mary Brokken, die met langdurig ziekteverlof is. Kari en Talitha zetten de activiteiten voort vanuit een vergelijkbare visie als Stichting De Buren van Oost. Ook zij richten zich op het faciliteren van ontmoetingen, het vergroten van de eigen kracht van bewoners en het versterken van het saamhorigheidsgevoel in de wijk. En ook zij houden de drempel voor deelname laag door op verschillende locaties in de buitenruimte zichtbaar aanwezig te zijn.

Over de toekomst van het Fietsmaatje en het Boodschappenmaatje wordt momenteel aan de thematafel Ontmoeten van Samen Schiedam een besluit voorbereid.  

verhuizing buurtpost