facebook  twitter  youtube instagram
Oost wordt weer een stukje groener en duurzamer met de aanleg van circa 50 meter natuurvriendelijke oever langs de Swammerdamsingel.

Tegenover de huisnummers 49 t/m 71 wordt de bestaande oever flauw afgegraven. Hiermee krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. De werkzaamheden vinden plaats tussen 6 en 15 september.

De natuurvriendelijke oever is een idee van Ronald Loch, dat is opgepakt en uitgewerkt door Devon Delsman (urban designer) en Joost Krop (initiatiefnemer van Buurtwerkplaats De Buren). Zij zijn allen buurtbewoners en worden in de uitvoering bijgestaan door aannemersbedrijf Blijdorp.

Over het onderhoud van de oever zijn afspraken gemaakt tussen de gemeente Schiedam en de vrijwilligers van de buurtwerkplaats. Zij dragen samen zorg voor de monitoring en verzorging; wat bewoners zelf kunnen, doen zij zelf en wat niet door bewoners uitvoerbaar is, pakt de gemeente op. De afspraken zijn vastgelegd in een Wijkdeal. Deze wordt op 15 september om 11.30 uur officieel gesloten in het bijzijn van wethouder Jeroen Ooijevaar.
Je bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.