facebook  twitter  youtube instagram
Op zondag 22 september krijgen de Stolpersteine van Oost hun jaarlijkse poetsbeurt. Alle hulp van wijkbewoners is welkom. Voor poetsmaterialen wordt gezorgd. We verzamelen om 11.00 uur op het Edisonplein. Wil je helpen? Laat dit dan even weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met een WhatsAppje naar 06-28575773.

In Oost gaat het om de volgende locaties: Archimedesstraat, Boerhaavelaan, Broersvest, Buys Ballotsingel, Galileistraat, Lange Singelstraat, Newtonplein, Professor Kamerlingh Onneslaan, Rotterdamsedijk, Singel, Stationstraat, Van Swindenstraat, Wattstraat.

Stolpersteine ('struikelstenen') zijn kleine gedenksteentjes die door heel Europa zijn neergelegd bij de voordeuren van woningen van mensen die in de Tweede Wereldoorlog door de nazi's zijn verdreven, gedeporteerd of gedood. Ze heten zo omdat je erover struikelt - met je hoofd en met je hart - en je moet buigen om de namen die erop staat te kunnen lezen. Stolpersteine herinneren aan Joden, Sinti en Roma, politieke gevangenen, dienstweigeraars, homoseksuelen, Jehova's getuigen en gehandicapten.

Meer informatie is te vinden op www.stolpersteineschiedam.nl.

JNI 0172