facebook  twitter  youtube instagram
tvo header desktop
Troubadours van Oost maakt het muzikale talent dat achter vele voordeuren in Schiedam-Oost schuilgaat zichtbaar. De troubadours zijn een mix van oude en nieuwe Oosterlingen met een grote verscheidenheid in muzikale en culturele achtergrond. De voorbereidingen voor een live muziekroute door de wijk waren in volle gang toen het coronavirus in maart 2020 roet in het eten gooide. Het project werd in allerijl omgebogen;

Live vanuit huiskamers en binnentuinen
tijdens de lockdown staken de troubadours hun wijkgenoten een muzikaal hart onder de riem met video-optredens vanuit hun huiskamer of een stil plekje in de wijk, gevolgd door een reeks intieme besloten concerten voor de omwonenden van een aantal binnentuinen.Ook zongen zij met Kerstmis 2020 een dankboodschap in voor de vrijwilligersorganisaties van Oost.

Oost Showt Talent!
Troubadours van Oost geeft ook ruimte aan jong talent. De online talentenjacht Oost Showt Talent! is er voor kinderen tussen 8 en 12 jaar die graag zingen, rappen of muziek maken en in Oost wonen of naar school gaan. De hoofdprijs bestaat uit zes uur coaching van een van de troubadours. De winnaar en de troubadour bepalen samen hoe die worden besteed: bijvoorbeeld aan les om nóg beter te worden, aan een professionele opname in een geluidsstudio of aan het voorbereiden van een live optreden. Kijk voor meer informatie op oostshowttalent.oostpactdoor.nl.

Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven. En geniet in de tussentijd (na) van de video-opnamen hieronder!

abonneer youtube

Lees het wijkmagazine online!

Wijkmagazine Oost cover nummer1

Troubadours van Oost Kerst

Troubadours van Oost Live

Lockdownsessies