Twee jaar geleden nodigde Kitty haar wijkgenoten uit om wekelijks samen te gaan plandelen: wandelen en onderweg zwerfafval oprapen. Met een groeiende groep ‘afvalmatties’ ruimt ze sindsdien elke dinsdagavond een stukje van de wijk op. Onlangs bedacht ze hoe leuk het zou zijn om ook eens kennis te maken met alle ándere bewoners die zich inzetten voor een schoon Oost. En het idee voor een afvalborrel was geboren!

‘De eerste afvalborrel hebben we inmiddels gehad en die was hartstikke gezellig. We hebben het simpel gehouden: gewoon met wat hapjes en drankjes in De Buurtwerkplaats. Het is heel leuk om elkaar te leren kennen. Bewoners die bijvoorbeeld plandelen of een ondergrondse afvalcontainer hebben geadopteerd, zijn gewoon mensen zoals jij en ik. Het is een lekker divers clubje, ieder met een andere achtergrond maar we staan er allemaal hetzelfde in: we willen in een schone wijk wonen en zijn bereid daar zelf iets voor te doen. Dat is helemaal niet duf of suf en dat wil ik graag laten zien. Daarom verschijnen er de komende tijd korte interviewtjes met plandelaars en containeradoptanten op sociale media. Ik hoop dat we daarmee nog meer bewoners inspireren om mee te doen.

Voor 2023 hebben we vier data geprikt voor de afvalborrels. Alle bewoners die iets doen voor een schone straat, buurt of wijk zijn van harte welkom. Als je ook wilt komen, kun je een appje sturen naar afvalcoach Natascha (06-23605361).’